Teemapäivät

Aurinkoleijonassa on eri viikonpäiville teema, joka sopii myös päivittäiseen montessorityöskentelyyn. Meillä on ulko- tai sisäliikuntaa (omassa jumppasalissa), musiikkia, taidekasvatusta, oman lelun päivä, siivoushetki ja vaarin satuhetki. Hyödynnämme lähiympäristöä esim. Salossa Paukkulan kenttää ja sen lähimetsää, Veturitallia ja kirjastoa. Halikossa vesitornin metsää, Marian koulun kenttää, kirjastoa. Käymme SSO-hallissa luistelemassa. Molempien talojen etuna on keskeinen sijainti.

Lisäksi päiväkodissa toimii lisämaksullinen kerho eli Mallan muskari (opettajana Malla Pelo). Kesäkuussa järjestämme oman uimakoulun.

Teemme yhteistyötä Ilolansalon ja Tammilehdon kanssa. Käymme viihdyttämässä vanhuksia esityksillä ja vanhukset käyvät meillä vierailulla mm. sadonkorjuujuhlan ja Runebergin päivän aikaan.

Esiopetus

Aurinkoleijonassa on mahdollista saada esiopetusta. Esiopetus 4h on maksutonta ja iltapvähoidon osuudesta menee hoitomaksu. Esiopetuspaikkaa haetaan suoraan päiväkodista ottamalla yhteyttä Päivi Isopuroon.

Projektit

Aurinkoleijonassa on myös joka kevät koko kevään kestävä projekti. Tämän kevään projekti on ”Eläimet”. Aiheita ovat olleet mm. liikunta ja ihminen, avaruus, meri, ammatit, kierrätys, matkustus ympäri maailman, prinsessat ja ritarit, valokuvaus, ilmaisutaito, Suomi 100v., luonto jne.

Päiväohjelma

Päiväohjelma koostuu monipuolisesta toiminnasta, montessorityöskentelystä, päivittäisestä teemasta, leikistä, ruokahetkistä ja ulkoilusta. Alle 3-vuotiaiden ryhmässä ulkoillaan aamupäivisin. Nukkujat ulkoilevat aamupäivisin myös Salossa tiistaisin ja Halikossa keskiviikkoisin. Lisäksi on jumppapäivät. Meillä ulkoillaan säällä kuin säällä, paitsi paukkupakkasilla ja rankkasateessa.

Päiväohjelmamme poikkeaa siinä, että meillä lapsen parasta oppimisaikaa ei käytetä ”hiekkalaatikolla istumiseen” vaan silloin meillä on montessorityöskentelyä, kun lapset ovat virkeimmillään. Meillä ei ole myöskään ”pakkonukuttamista”. Isommat lapset (yleensä 5-6-vuotiaat) ulkoilevat, kun pienemmät ovat päiväunilla. Isommalla lapsella on tarvittaessa mahdollisuus lepohetkeen.

Lataa päiväohjelma

Ruokailu

Päiväkoti tarjoaa aamupalan, lounaan sekä välipalan, joka valmistetaan omassa valmistuskeittiössä Halikossa. Oma kokkimme Sari valmistaa ruuan. Lapsilta on tullut hyvää palautetta ruuastamme ja kysymme lapsilta asiakastyytyväisyyttä laatupelin muodossa.

 

Hlökunta

Henkilökunta on vakituista ja pysyvää. Meitä on nykyään jo 17. Hlökunta on motivoitunut ja on aidosti läsnä lasten arjessa. Taloissa on hyvä ja lämmin ilmapiiri, jonka perheet aistivat jo ensikäynnillään. Kiitosta olemme erityisesti saaneet monipuolisesta toiminnastamme, melutason alhaisuudesta ja lapsen yksilöllisyyden huomioon ottamisesta.

Henkilökunta pyrkii huomioimaan parhaansa mukaan lapsen tarpeet; levon, sylin, lohdutuksen, kannustuksen, onnistumiset ja epäonnistumiset – sen, millainen päivä lapsella tänään on ja minkälainen lapsi on omana itsenään. Meille tullessaan lapsi on usein 3-vuotias ja pitkälti sama hlökunta hoitaa lasta kouluun menoon asti. Tällainen useamman vuoden kestoinen luottamussuhde lapsen ja aikuisen välillä on nykyään harvinaislaatuista.

Halikon alle 3-vuotiaiden ryhmässä työskentelee lastentarhanopettaja, montessoriohjaaja, lastenhoitaja ja päiväkotiapulainen. Halikon yli 3-vuotiaiden ryhmässä 2 lastentarhanopettajaa, 1 montessoriohjaaja, 1 lastenhoitaja. Halikon keittiössä työskentelee oma kokki. Salon yli 3-vuotiaiden ryhmässä 2 lastentarhanopettajaa, 2 montessoriohjaajaa, 2 lastenhoitajaa sekä laitoshuoltaja. Päiväkodin johtaja Päivi työskentelee molemmissa taloissa.

Ryhmät

Asiakastyytyväisyys

Työyhteisön, toiminnan ja olosuhteiden arviointi on edellytys laadukkaalle ja suunnitelmalliselle toiminnalle. Aurinkoleijonassa asiakastyytyväisyyttä mitataan sekä lapsilta että aikuisilta. 5-6-vuotiaat lapset saavat joka tammikuussa-helmikuussa osallistua laatupelin pelaamiseen. Peli pelataan päiväkodissa henkilökunnan ja muiden lapsien kanssa ja lomake taas täytetään kotona yhdessä vanhempien kanssa. Kaikki vanhemmat saavat osallistua lomakekyselyyn, jotka käsitellään anonyymisti.

Joka kevät päiväkodilla järjestetään asiakasraati, johon kutsutaan kaikki halukkaat vanhemmat kuuntelemaan lapsilta ja vanhemmilta saatuja tuloksia. Tällöin käydään läpi myös edelliskevään kehityskohteita ja niiden toteutumista.

Vanhemmilta saatua palautetta:

”Osaava ja lapsilähtöisesti toimiva henkilökunta, hyvä ja rauhallinen tunnelma, monipuoliset päivät (retket, montessori, taide, musiikki jne.)”

”Lapset ovat päiväkodissa yksilöitä, eivät vain osa ryhmää. Henkilökunta on luotettavaa. Monipuoliset montessoritehtävät kehittävät lasta.”

”Positiivinen ilmapiiri, lapsia kohdellaan tasa-arvoisesti ja monipuolinen liikunta- & harrastetarjonta.”

”Suosittelemme mielellämme Aurinkoleijonaa. Aurinkoleijona on hyvä syy asua Suomessa ja Salossa. Aurinkoleijona antaa maailmanluokan päivähoitoa ja esikouluopetusta. Aurinkoleijonan henkilöstö on jokaisessa tilanteessa ollut superystävällinen. Aurinkoleijonalaiset ovat palvelleet isoissa ja pienissä kysymyksissä, luoneet stressivapaan ilmapiirin, johon aikuisenakin on mielellään osallistunut. Aurinkoleijonassa arki on tuntunut samaan aikaan määrätietoiselta, rauhalliselta, suunnitellulta mutta täynnä toteuttamisen vapautta.Aurinkoleijona on antanut lapsellemme mahtavan oppimisympäristön, itseluottamusta, aurinkoista asennetta ja erittäin hyviä ystäviä. -Lisa Holm-Rinne ja Pasi Rinne”

”Olemme rauhallisin mielin ja kiitollisina saaneet tuoda kaksi lastamme Montessori-päiväkoti Aurinkoleijonaan. Lapsiemme luonne ja henkilökohtaiset tarpeet on otettu huomioon, sekä heidän kasvuaan on tuettu mielestämme juuri oikeaan suuntaan. Montessoripedagogiikka antaa erinomaisen alun lasten elämän ensimmäisiin vuosiin ja auttaa heitä kasvamaan eheiksi ja kykeneviksi yksilöiksi. Erityisen onnellisia olemme Halikon pienten ryhmän toiminnasta, joka on poikkeuksellisen lapsilähtöistä ja lämmintä. Toinen lapsemme on jo koulussa ja hän on vieläkin tiiviissä yhteydessä päiväkotikavereihin, vaikka kaikki ovatkin hajaantuneet omiin suuntiin. Hän sai päiväkodista myös hyvät eväät koulutielle ja koulu sujuukin nyt erinomaisesti. -Laura Örling-Haikonen ja Jaakko Haikonen”

”Muutimme Saloon juurikin sen takia, että poikamme voisi käydä Montessori-päiväkoti Aurinkoleijonassa. Hän on nyt ekaluokkalainen ja hänellä on loputon tarve oppia uutta matematiikan ja tieteen tiimoilta, lukea ja soittaa pianoa ja kokeilla uusia juttuja. Montessori-päiväkoti ja -esikouluaika antoivat hänelle todella arvokasta pohjaa opintoihin ja elämään, opettaen ja sallien hänelle oman tapansa oppia. Sen tuloksena mikään ei tunnu olevan lähtökohtaisesti mahdotonta hänelle. Olemme todella kiitollisia näistä Montessori-vuosista Aurinkoleijonassa! -Ville ja Michelle Virtanen”

”Voimme lämpimästi suositella Aurinkoleijonan päiväkotia. Lapset huomioidaan omina persooninaan ja heidän kasvuaan ja kehitystään tuetaan yksilön tarpeet huomioon ottaen. Päiväkodissa lapsi oppii ottamaan muut huomioon, antamaan toisille työrauhan ja keskittymään omaan tekemiseensä. Montessoritehtävät ovat lapsille mieluisia ja tukevat lapsen oppimista laaja-alaisesti. Henkilökunta on ammattitaitoista. Kodin ja päiväkodin välinen kommunikaatio on avointa ja toimivaa. Viikko-ohjelma on hyvin suunniteltu ja monipuolinen. Päiväkodissa on toiminut myös muskari, enkkukerho ja uimakoulu. Tämän ansiosta perheelle on jäänyt enemmän yhteistä aikaa, kun harrastustoimintaa on järjestetty päiväkodin taholta. Olemme olleet tyytyväisiä, että kumpikin lapsemme sai käydä Montessori-päiväkoti Aurinkoleijonan.” –Kirsi ja Sami Orpana

”Aurinkoleijonan rauhallinen tunnelma vakuutti meidät jo ensimmäisellä tutustumiskäynnillä. Ammattitaitoiset työntekijät, selkeät toimintamallit ja henkilöstön erittäin pieni vaihtuvuus ovat ehdottomasti Aurinkoleijonan valtteja! Ystävällisellä henkilökunnalla on aina aikaa keskustella vanhempien kanssa lasten asioista. Montessoritehtävät ovat lapsille mielekkäitä ja monipuolisia. Kaiken kaikkiaan Aurinkoleijona on antanut lapsillemme hienoja valmiuksia ja eväitä myöhempää elämää varten. Koulutielle on helppoa jatkaa tällaisesta päiväkodista. Suosittelemme Aurinkoleijonaa ilomielin kaikille perheille!” -Jenni ja Jani Leinonen

Mari Kylä-Utsuri-Virtanen on tehnyt Aurinkoleijonan asiakastyytyväisyydestä opinnäytetyön Pirkanmaan ammattikorkeakouluun. Lasten tyytyväisyys päivähoitoon Montessori-päiväkoti Aurinkoleijonassa.

Hygiokaappi

Aurinkoleijonassa panostetaan erityisesti hygieniaan ja tautien ennaltaehkäisyyn. Molemmissa taloissa on hygiokaappi, jossa hygioidaan leluja aktiivisesti.

Lue lisää hygiokaapista