Loppuvuoden juhlahumua

Lokakuun lopulla aloitimme Suomi 100 vuotta juhlavuoden kunniaksi suunnittelemaan itsenäisyyspäivän juhlia. Mietimme yhdessä työntekijöiden kesken, mitä esityksiä voisimme tehdä juhlia varten ja kyselimme myös lapsilta, mitä he toivoisivat, että esittäisimme juhlissa.

Suunnitelman pohjalta aloitimme Salon yksikössä harjoitukset ja lapset kyllä yllättivät meidät taas niin positiivisesti, kun jo ensimmäisellä kerralla harjoitukset sujuivat hienosti. Synnynnäisiä esiintyjiä nämä meidän lapset. Kaksi- ja kolmevuotiaat harjoittelivat perinteisen Piiri pieni pyörii piirileikin, neljävuotiaat taas opettelivat laululeikin Lumihiutale. Viisivuotiaat uppoutuivat tanssin pyörteisiin, kun heille suunniteltiin tanssi kappaleeseen Sinisiä punaisia ruusunkukkia. Esikoululaisille valikoitui hieno mukaelma Lauri Tähkän kappaleesta Minun Suomeni. Jännityksellä sitten odotimme Halikon ja Salon yhteisiä itsenäisyyspäivän juhlia marraskuun 28.päivä. Molemmista taloista oli valittu presidenttipari ja he vastaanottivat vieraat, kuten Presidentin linnassa, kättelemällä kaikki vieraat. Tämän jälkeen Päivi piti puheen ja nostimme maljan Suomelle. Sitten olikin edessä lasten esitykset. Halikon yksikön lapset aloittivat pienten ryhmän esityksillä Karhunpentujen huivitanssi ja Pieni iloinen tie. Halikon isojen ryhmä jatkoi esityksiä sananlaskujen arvuutuksilla ja musiikkipotpurilla eri aikakausilta. Ilolla seurasimme Halikon yksikön hienoja esityksiä. Salon yksikkö jatkoi sitten ja hienosti sujui myös meidän esitykset. Mahtavia nämä meidän Aurinkoleijonan lapset!

Juhlinnan jälkeen olemme aloittaneet joulun odotuksen joulukalenteripiirillä sekä jouluisella puuhastelulla askartelujen parissa. Joulukuun viimeisenä viikkona odotamme alkavaa joululomaa. Toivotamme kaikille ihanaa ja rauhallista joulunaikaa!