Joko on joulu

Joulua kovasti jo odotetaan saapuvaksi.  Joulun odotuksesta lapsille tuli mieleen erilaisia asioita tässä muutamia: Joulukuusi ja tähti. Valoisaa ja jouluruoka. Saa olla kavereitten kanssa ja saa lahjoja. Kuusen koristeleminen ja piparien leipominen. Joulupukki ja lahjat. Kun Jeesus synty ja kaikilla on hyvä mieli. Mitä meidän joulukalenterista tulee. Joulupukki ja kuusi. Iloinen mieli ja kynttilöiden palo. Joululaulut ja et saadaan lahjoja. Äitillä on synttärit jouluna. Autot vaan. Jouluna syöminen.20161123_093958

Kävimme laulamassa Ilolansalon vanhuksille Salon yksikön isoimpien aurinkoleijonien kanssa. Tunnelma oli mahtava, kiitos että saimme tulla laulamaan joululauluja teille. Joululaulut ovat lapsien mieleen ja niitä lauletaan pitkin päivää kuten askartelun ja leikin lomassa.

Alkuviikolla oli 99 Suomen itsenäisyyspäivä. Kyselimme lapsilta mitä tulee itsenäisyydestä mieleen: Omat synttärit. Kun lippu nousee. Meillä on kivaa musiikkia, lauletaan ja tanssitaan ja kaikkea. Ollaan itse kotoa äitin ja isin kanssa. Juhla. Kaikkea. Lapsien vapaus. Ystävä. Itsenäinen ruoka. Raha.

Monia asioita tuli lapsille mieleen niin joulun odotuksesta kuin itsenäisyydestä. Tällä viikolla olemme pohtineet myös mikä lahjatoive on kaikkein tärkein jos saisi vain yhden lahjan tänä vuonna ja sen saisi itse valita. Pohdinnan lopuksi tuli tällaisia vaihtoehtoja lahjoiksi: pulkka, oma koiranpentu, sukset, lumilauta, rooliasu, kaikilla hyvä mieli, ryhmä hau -lelu. Moni lapsi toivoi lahjaksi, jotain muuta kuin lelua.20161208_124326

Tänä syksynä Salon aurinkoleijonassa on ollut vaihtuva näyttely hyllyn muodossa. Hyllyyn jokainen lapsi saa tuoda kotoa jonkun esineen mikä sopii aiheeseen.  Tällä hetkellä aihe on mitä tulee joulusta mieleen. Tässä yhdestä hyllystä kuva mitä kaikkea on lapsille tullut joulusta mieleen.

Hyvää joulun odotusta ja iloista joulumieltä kaikille!