Kevätkortteja vanhuksille – ilo kiertämään yhdessä!

Joka kevät meillä on ollut päiväkodissa jokin projekti, joka on kestänyt koko kevätlukukauden. Projektin teema on näkynyt kaikessa tekemisessämme: musiikissa, taidekasvatuksessa, liikunnassa, vierailuissa. Aikaisempien vuosien projekteja on ollut mm. Avaruus, Meri, Prinsessat ja ritarit, Matkustan ympäri maailman, Eläimet, Ammatit ja viime vuonna Ihminen ja urheilu. Tämän kevään projekti on Suomi 100, juhlavuoden kunniaksi. Olemme alkukevään tutustuneet teemaan kaikissa ryhmissä vähän eri tavalla. Tällä viikolla järjestimme molemmissa Aurinkoleijonan yksiköissä korttipajan, jossa perheet saivat yhdessä askarrella kevätkortteja salolaisille vanhuksille.

 

Korttipajan idea lähti Tampereelta, jossa Särkänniemessä Koiramäen joulu -tapahtumassa oli askartelupaja. Pajassa sai askarrella Tampereen seudun yksinäisille vanhuksille joulukortteja, jotka tamperelainen vapaaehtoisen vanhustyön keskus Mummon kammari toimitti perille. Päätimme toteuttaa oman korttipajan myös Aurinkoleijonassa. Korttipaja on osa Suomi 100 -projektiamme ja samalla myös Aurinkoleijonan lahja 100-vuotiaalle Suomelle.Tavoitteenamme on tukea yhteisöllisyyttä päiväkodin perheiden kesken ja tuottaa yhdessä iloa muille.

Korttipajat onnistuivat yli odotusten. Molemmissa yksiköissä riitti kävijöitä. Useampi perhe tuli askartelemaan lasta hakiessa, toiset kävivät ensin kotona syömässä ja tulivat sitten. Oli ilo seurata, kuinka hyvä ja välitön tunnelma vallitsi perheiden kesken. Molemmissa pajoissa oli iloinen tekemisen meininki. Askartelun päätteeksi maistui mehu ja keksi. Ja korteista tuli hienoja, varmasti ilahduttavat vastaanottajiaan. Lisäksi askartelemme kaikkien lasten kanssa yhdet kortit päiväkotipäivän aikana. Sen jälkeen luovutamme kortit Salon kaupungintalolle, josta kotihoito vie niitä salolaisvanhuksille kotikäyntien yhteydessä. Korttipaja oli mukava tapahtuma ja toivomme, että muutkin päiväkodit / koulut innostuisivat samaan. Olemme suunnitelleet myös pitävämme korttipajan uudelleen syksyllä loka-marraskuussa, jolloin askartelisimme itsenäisyyspäivä/joulukortteja vanhuksille. Lämpimät kiitokset vielä kaikille osallistuneille ja salolaiselle Design Hillille, joka lahjoitti meille kassillisen askartelumateriaaleja kortteja varten.

Lahja Suomelle -sivustolla (www.lahjasuomelle.fi) voitte yhdessä perheen kesken käydä antamassa omia lahjoja Suomelle tai käydä lukemassa muiden antamia lahjoja. Myös Aurinkoleijonan lahja – kevätkortteja vanhuksille – löytyy sieltä.