Valon varpaat vauhtiin kampanjassa mukana

Liiku kuin käärme
Liiku kuin käärme

Valon varpaat vauhtiin kampanja on liikuttanut meitä tällä viikolla. Ensi viikolla jatkamme lasten kanssa liikkumista. Päiväulkoilut ja liikuntakerrat ovat täyttyneet Valon varpaat vauhtiin ohjelmista ja leikeistä. Olemme saaneet aimoannoksen tietoa liikunnan tärkeydestä mistä kaikesta sen tulee koostua päivän ja viikon aikana. Joka päivä kolme tuntia liikuntaa, joka koostuu tunnin vauhdikkaasta fyysisestä aktiivisuudesta sekä kahdesta tunnista kevyestä liikunnasta. Myös viikonloppuisin kotona ollessa on tärkeä muistaa liikkumisen tärkeys, joten vanhemmat ovat saaneet myös omat vihkoset kotiin, joissa kerrotaan liikunnan suosituksista.

Tärkeää on liikunnan iloa ja yhteistä tekemistä koko perheen voimin. Mitä kaikkea voisit tehdä yhdessä perheesi kanssa? Löydättekö yhteisin harrastuksen, lenkkeilyn, pallon potkimisen, retkeilyn. Mitä kaikkea voisit keksiä sadepäivän varalle liikkumista omassa kodissasi? Miten kaikin eri tavoin voi kulkea? Pupuina, sammakkoina, karhuina, käärmeinä, lintuina, rapuina… Tällä viikolla piirissä on harjoiteltu erilaisia tapoja kulkea sekä liikuttu erilaisien leikkien avulla. Ei muutakuin mielikuvista kehiin ja liikkumaan niin sisällä kuin ulkonakin, muistaen turvallisuuden kuitenkin!

Ole metsä
Ole metsä

Esikoululaiset kävivät metsäretkellä tiistaina pohtimassa mm. mikä puu kuvastaa parhaiten omaa pienryhmää ja miksi, sekä miten tulla osaksimetsää niin ettei sieltä näy. Metsässä harjoiteltiin myös kirjoittamaan kirjaimia keppien ja käpyjen avulla ja jokainen sai tehdä oman taideteoksen luonnon materiaaleista.  Liikunnallista viikonloppua jokaiselle!

taidetta luonnon materiaaleilla
taidetta luonnon materiaaleilla