Luontaista liikunnan riemua

Lapsella on luontainen tapa liikkua ja riemu mukana pienestä pitäen. Joskus kuuleekin sanottavan lapsesta ”liikkuu kuin elohiiri”. Pihalla usein näkeekin lasten pelkästään juoksevan paikasta toiseen. Määrätietoisuus tekemisessä, sinnikkyys, onnistumisen kokemukset ja niiden tuoma puhdas ilo – nämä ovat näkyneet vahvasti arjessamme varsinkin nyt Vauhtivarvas-kampanjan molemmilla viikoilla.

wp_20160907_10_21_48_pro

Omalla pihalla riittää touhua. Kiipeily kiipeilytelineessä ja hiekkakasassa, rappusten kiipeäminen, tasapainoilu hiekkalaatikon reunalla, hyppääminen penkiltä, keinuminen ja kiikkuminen, vauhdin antaminen kaverille, autonrenkaiden läpi ryömiminen, autonrenkaan vetäminen harjalla, hiekkaämpäreiden tasapainottaminen harjanvarrella, juokseminen, konttaaminen. Kampanjan aikana olemmekin kiinnittäneet enemmän huomiota eri tapoihin liikkua ja saada lisää iloa irti ulkoilusta.  Ja vauhdikas liikunta vaatii tietysti myös rauhallisempaa toimintaa, kuten hiekkaleikkejä ja rakentamista, tasapainoksi.

wp_20160926_13_09_02_pro

Vauhtivarvas-kampanja huipentui omalle pihalle tehtyyn rastirataan, jossa pääsi testaamaan eri liikkumistapoja. Ja liikuntahetken kruunasi vesi ja pipari sekä Vauhtivarpaan Menomitali.

wp_20160928_10_25_47_pro

Meillä on tapana liikkua ja retkeillä paljon, ympäri vuoden. Pienemmillä Aurinkoleijonilla on mukana rattaat retkillä – pienimmät kyydissä ja vähän isommat saavat auttaa työntämisessä. Aikuisen tehtäväksi usein jääkin jarrutella rattaita. Vauhtivarvas-kampanjan aikana olemme retkeilleet metsässä, tehneet pieniä kävelylenkkejä ja käyneet Joensuun kartanolla keräämässä tammenterhoja. Pitkäkin matka sujuu usein mukavasti, kun riittää paljon katseltavaa ja tutkittavaa matkan varrella. Toisinaan myös laulu siivittää matkojamme.

wp_20160928_10_29_51_pro

Metsässä kulkeminen on aistien sinfoniaa. Erilaisissa tuoksuissa, äänissä ja maisemissa riittää ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Miten puut ovatkin nyt niin eri näköisiä kuin kesällä!

wp_20160922_09_53_18_pro

wp_20160922_09_44_28_pro

Ja mitä aarteita metsästä löytyykään. Puolukoita ja mustikoita voi maistella ihmettelyn lomassa. Eskarit tekivät aakkosia metsän materiaaleista, ja pienimmät lapset keräsivät metsäaarteita askarteluja varten.

eskari2

Metsäretkissä ja retkissä yleensä yhdistyy niin monta asiaa: uutta opittavaa ja koettavaa. Ja mikä parasta, liikunta tulee kuin siinä sivussa – aivan luonnostaan. 🙂   wp_20160921_10_18_16_pro