Veturi ja juna-asema

Tänä toimintakautena aloitamme jo syksyllä motivoitumisen ja kiinnostuksen herättämisen Suomeen. Suomi täyttää 100 vuotta 2017. Keväällä syvennymme enemmän aiheeseen kiinnostuksen mukaan. Elokuun ajan olemme ryhmäytyneet ja tutustuneet toisiimme sekä päiväkodin arkeen.

juna-asemalla
Saimme vilkutukset veturinkuljettajalta, sekä matkustajilta

Elokuussa aloitimme tutustumisen lähiympäristöön. Kävimme veturitallin Kana- veturia katsomassa. Ihmetystä herätti lapsissa se miksi veturi ei ole käytössä enää. He niin mielellään sen kanssa matkustaisivat, kun se etenee kuin nokkiva kana. Veturin ihmettelyn jälkeen kurkistimme juna-aseman odotustilaan. Sieltä löysimme aikataulut junille sekä milloin, mille raiteelle ja mihin suuntaan junat ovat menossa.

Hetken aikaa odotimme juna-asemalla ja näimme junien menevän Helsinkiin ja Turkuun. Saimme vilkutukset veturinkuljettajalta, sekä matkustajilta. Monelle matkustajalle tuli hymy suulle kun he näkivät ryhmämme juna-asemalla rivissä vilkuttamassa niin matkustajille hyvää matkaa sekä veturinkuljettajalle hyvää työpäivää.

Retkemme oli kaikin puolin onnistunut täynnä ihmetystä ja kysymyksiä. Kuten montessoriin kuuluukin ihmettelyt ja niiden selvittäminen. Me päiväkodin henkilökunta olemme täällä ohjaamassa ja auttamassa lapsia itse oppimaan. Lasten suusta usein kuultua Minä itte. Montessoripedagogiikassa käytetään tunnuslauseena Auta minua tekemään itse. Se kuvastaa hyvin toimintaamme.