Koodaus, Ipad ja kukka

Uusi esiopetussuunnitelma on laittanut myös henkilökunnan miettimään ja pohtimaan parhaita tapoja opettaa lapsille koodauksen ja Ipadin käyttöä. Meillä on molemmissa yksiköissä käytössämme 2 Ipadia. Olemme vanhempainillassa keskustelleet miten aloitamme harjoittelemisen ja lasten kanssa olemme jo tutustuneet Ipadin käsittelyyn.

Hello Ruby: Maailman paras koodisatukirjaan olemme tutustuneet henkilökunnassa sekä heidän kattavaan nettisivuun. Pienin askelin aloitamme Ipadin ja koodauksen ihmeellisen maailman. Myös videointi ja valokuvaus ovat innostaneet lapsia syksyn aikana. Tästä on tulossa värikäs ja seikkailullinen vuosi yhdessä lasten kanssa, kun harjoittelemme kaiken muun toiminnan lisäksi Ipadin kanssa mahdollisuuksia toimia eri toiminnoissa.

Tämän viikon hitti tehtävä on ollut aukeava kukka. Siinä lapsi on saanut itse värittää ja leikata kukan. Sen jälkeen kukan terälehdet on taitettu keskelle. Kukka on laitettu terälehdet kiinni veteen kellumaan, ja hetken kuluttua terälehdet aukesivat. Siinä oli lapsille ihmettelemistä miten tämä voi olla mahdollista, pelkän veden avulla kukka aukesi. Kukka on helppo itse tehdä myös kotona ja kokeilla toimiiko tämä sama juttu kotona. Hauskaa loppu viikkoa!